• Kategorie
  • Manhattan Coffee - Nicaragua Las Delicias - 125g

Data palenia: 13.01.2023

Profil sensoryczny: Brzoskwinia, Jaśmin, Mango
Obróbka: Natural
Odmiana botaniczna: Geisha
Profil wypalenia: Pod filtr
80.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.5
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.5
Kurier Inpost 14
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.125 kg

Manhattan Coffee - Nicaragua Las Delicias - 125g

Ta gejsza, wyprodukowana przez Eleane Mierisch i zespół Fincas Mierisch, jest czymś wyjątkowym. Nasiona zostały po raz pierwszy pozyskane z legendarnej posiadłości Don Pachi w Panamie. Gejsza jest bardzo trudnym drzewem w uprawie, jest bardzo podatna na przewracanie przez wiatr, ale wymaga również dużych wysokości, aby osiągnąć wspaniałe profile. Z tego powodu Las Delicias został wybrany jako świetna lokalizacja ze względu na drzewa guawy, które zapewniają cień i działają jak wiatrochrony.

Ta gejsza jest przetwarzana jako w pełni naturalna. Zaczyna się to na farmie, gdzie dojrzałe wiśnie są zbierane i transportowane do suchego młyna w Don Esteban. Wiśnie są następnie umieszczane na plastikowych plandekach z polimerową siatką i ostrożnie przenoszone 3 razy dziennie. Siatka pozwala na lepszy przepływ powietrza między zmieloną kawą a kawą, dając bardziej równomierne wysuszenie. Ta Gesha suszyła się na plandece przez pierwsze cztery dni przy 100% nasłonecznieniu, aby zapobiec nadmiernej fermentacji lub rozwojowi pleśni. Następnie przenosi się je na afrykańskie łóżka, gdzie suszy się w 75% cieniu przez dodatkowe 27 dni, aż osiągnie zakres wilgotności 12% lub niższy. Całkowity czas suszenia dla tej partii wynosił 31 dni. W filiżance możesz spodziewać się nut mango, brzoskwini i jaśminu, które połączą się, zapewniając radosne doznania podczas picia!

Profil sensoryczny: mango, brzoskwinia, jaśmin

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.