• Kategorie
  • Manufaktura Kawy - Nicaragua Los Pinos - 250 g

Data palenia: 13.01.2022

Profil sensoryczny: Biszkopty, Brzoskwinia, Cytrusy, Czekolada, Migdały
Obróbka: Fermentacja beztlenowa (anaerobic)
Wysokość uprawy: 1400 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Catuai, Caturra
Profil wypalenia: Pod filtr
49.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu natychmiast
Cena przesyłki 12
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier Inpost 13
Kurier DHL 16
Kurier (Pobranie) 17
Waga 0.25 kg
Manufaktura Kawy - Nicaragua Los Pinos - 250 g

Kawa pochodząca z farmy Los Pinos w Nikaragui. Uprawiana jest na wysokości 1400 m n.p.m. na terenach częściowo należących do rezerwatu przyrody Selva Negra, przyciągającego tysiące egzotycznych ptaków, których codzienny śpiew nadaje rytm życiu na farmie. Dookoła rosną sosnowe drzewa, którym gospodarstwo zawdzięcza swoją nazwę. Ich rozwinięty system korzeniowy zatrzymuje w glebie wilgoć, zapewniając kawowcom stały dopływ minerałów. Wzdłuż farmy płynie rzeka, z której woda wykorzystywana jest do wszystkich procesów przetwarzania kawy. Dzięki temu nie jest konieczne użycie energii elektrycznej i paliwa. Wisienki kawowca poddawane są obróbce anaerobic, podczas której przez trzy dni pozostają hermetycznie zamknięte w specjalnych pojemnikach, w których zachodzi proces fermentacji beztlenowej. Kawa odznacza się nutami cytrusów, brzoskwiń, czekolady, biszkoptu i migdałów.

Profil smakowy: Cytrusy, Brzoskwinie, Czekolada, Biszkopt, Migdały

 


Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.