• Kategorie
  • NOMAD COFFEE - Kolumbia Pink Lazo - 200g

Data palenia: 15.09.2022

Profil sensoryczny: Kakao, Owoce tropikalne, przejrzała śliwka
Obróbka: Anaerobic natural
Wysokość uprawy: 1800 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Pink Bourbon
Profil wypalenia: Pod filtr
125.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier Inpost 14
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DHL 18
Waga 0.2 kg

NOMAD COFFEE - Kolumbia Pink Lazo - 200g

Gęsta kawa w zapachu, aromacie i ciele. W aromacie znajdziemy nuty kakao. Na podniebieniu jest kremowa i słodka z nutami śliwki i owoców tropikalnych. Jej posmak jest długi i przyjemny, a wraz ze schłodzeniem nasilają się tropikalne i słodkie nuty.

Ten soczystyPink Bourbon został poddany przedłużonej naturalnej fermentacji beztlenowej trwającej 105 godzin w wodzie z dodatkiem grain-pro, który pomaga kontrolować temperaturę bez tworzenia dodatkowego odcieku podczas procesu fermentacji. Następnie ziarna suszyły się ponad 20 dni.

Rekomendowana receptura (V60)

"Używamy 15 g średnio zmielonej kawy i 260 g wody o temperaturze 96ºC. Wodę wlewamy w 2 porcjach. Jedna 50 g, czekamy 30 sekund, a następnie dolewamy resztę wody, aż osiągniemy 260 gramów. Całkowity czas infuzji powinien wynosić od 2 i pół minuty do 3 minut.

Profil sensoryczny: kakao, śliwka, owoce tropikalne 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.