• Kategorie
  • Prolog Coffee - Kostaryka Lorena Jimenez Geisha - 125g

Data palenia: 19.01.2023

Profil sensoryczny: Cytryna, Czarna herbata, owoce pestkowe
Obróbka: Washed
Wysokość uprawy: 2100 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Geisha
Profil wypalenia: Omni roast
99.00 -25% 74.25
Do końca promocji pozostało:
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
99
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.125 kg

Prolog Coffee - Kostaryka Lorena Jimenez Geisha - 125g

Ta kawa została przetworzona w mikromłynie Roble Negro Jorge Vasquéz Ureña w mieście Aserrí w regionie Tarrazú w Kostaryce. Mikromłyn współpracuje z lokalnymi plantatorami kawy, takimi jak Ana Lorena Jiménez Castro, w celu produkcji wysokiej jakości, identyfikowalnych partii i ułatwienia dostępu do rynków międzynarodowych. Producent kawy Ana Lorena Jiménez Castro prowadzi Finca El Zapote i Finca El Cristóbal w Tarbaca, Aserrí, w regionie Tarrazú w Kostaryce.

Lorena kupiła Finca El Zapote w 2019 roku, początkowo pracując samodzielnie i sadząc rośliny Red Catuai i Caturra. Szybko rozszerzyła produkcję, dodając odmiany Yellow Catuai i Gesha z pomocą swojego syna, Christophera. Po wspólnej pracy w sezonie 2020 obaj przejęli Finca El Cristóbal. Jako producentka Lorena chce być rozpoznawana za wysoką jakość swojej kawy speciality. Aby to osiągnąć, pracuje w sposób możliwie najbardziej zrównoważony, nie używając herbicydów, a jedynie siarczan wapnia jako naturalny środek grzybobójczy dla swoich roślin. Obecnie Lorena przetwarza całą swoją kawę w młynie Roble Negro. 


Profil sensoryczny: Suszone owoce, cytryna, kwiaty

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.